Soria Curcumin siroop 200ml

CNK: 3415684

APB Categorie: Dieet - Nutritie - Voeding

Voorraad: Bezig met controle van de voorraad...
Soria Curcumin siroop 200ml

Richtprijs

€ 12,95

Gegevens

Ingrediënten: water, maltitol, sorbitol, bio-geoptimaliseerd extract van kurkuma (25:1), droog extract van gember (20:1), ascorbinezuur (voedingszuur), kaliumsorbaat (bewaarmiddel), anijsolie, tijmolie.

Standaardisatie per 5 ml per 15 ml

Totale curcuminoïden 75,0 mg 225,0 mg

Curcumine 37,5 mg 112,5 mg

Kurkuma essentiële olie 4,70 mg 14,10 mg

Gingerol 0,20 mg 0,60 mg

Eigenschappen: ontstekingswerend, verteringsbevorderend en krampstillend, maag- en darmontsteking, reisziekte en misselijkheid, lever- en galstimulerend, antiklontervormend, anti-metabool syndroom

Curcuma longa (Kurkuma) is choleretisch door de curcuminoïden en cholagoog door de essentiële olie. Door de cholesterolafscheiding via de gal te verhogen, heeft kurkuma een cholesterolverlagend effect. Het voorkomt lipidenperoxidatie, de afzetting van cholesterolplaques en remt de bloedklontering door de vorming van tromboxaan A2 te verhinderen. Curcumine beschermt de lever tegen gifstoffen. De essentiële olie en curcumine samen zijn eetlustopwekkend, maagversterkend, spijsverteringsbevorderend, windverdrijvend en krampwerend. Dankzij de curcumine heeft de plant ook een ontstekingswerende werking die te vergelijken is met fenylbutazone, indometacine of hydrocortisone. Curcumine is een sterkere vrije radicalenvanger en heeft een goede antioxidant werking. De curcuminoïden helpen door hun anti-inflammatoire werking om Alzheimer te voorkomen. De oxidatieve neuronenschade wordt beperkt en de lipidenperoxidatie, plaquevorming en amyloïde-plaquevorming in de hersenen worden afgeremd. Kurkuma voorkomt genetische mutatie door chemicaliën, verhoogt de ontgifting van carcinogene en mutagene substanties door de lever. Tot slot beschermt kurkuma tegen de complicaties van diabetes door de verlaging van het insulinegehalte.

Zingiber officinalis (Gember) versterkt de maag door de stimulatie van de maagsapafscheiding en versterkt en beschermt het maagslijmvlies door zingibereen, 6-gingerol, 6-shogaol en zingiberone. Gember is braakstillend door een perifeer effect: dit vermeerdert de normale peristaltiek, het verhoogt de tonus van de maagdarmmusculatuur en absorbeert toxines en zuren, o.a. door 6-, 8- en 10-gingerolen, shogaolen en zingerone. De essentiële olie zorgt voor een ontstekingswerend effect op de darm door toxines en zuren in de darm te absorberen. Gember verbetert de spijsvertering, de eetlust en vermindert de darmgasvorming dankzij de zingibereen. De 6-shogaol zorgt voor een spasmolytische werking. Daarnaast verhoogt gember ook de speekselafscheiding met meer amylase en mucopolysachariden. Dankzij de 6- en 10-shogaol heeft gember ook een choleretische en cholagoge werking. Het beschermt de lever en verbetert de leverfunctie door het 8-gingerol, het 7- en 8-shogaol en het zingiberol. Gember staat ook bekend om zijn vaatverwijdend en verwarmend effect door het zingerone en stimuleert de bloedsomloop, vooral in de huid. Bovendien bevordert het de hartspierwerking. De contractiekracht wordt gestimuleerd en de hartslag wordt verlaagd door de 6-, 8- en 10-gingerolen en het 6-shogaol. Tenslotte is Gember ontstekingswerend op de gewrichten door de vermindering van de aanmaak van ontstekingmediatoren die behoren tot de prostaglandine type 2, het inhiberen van de tromboxaansynthese en het bevorderen van de prostacycline. Het "Leaky gut syndrome" waarbij macromoleculen door het darmslijmvlies dringen en als antigeen bijdragen tot het vormen van auto-immuunstoffen die het kraakbeen aantasten, verbetert en de kraakbeenafbraak door MPP's vermindert. Gember is pijnstillend en kraakbeenbeschermend.

Aanbevolen bij: pees-en gewrichtsontsteking, Irritable Bowl Syndrome (IBS), ziekte van Cröhn, chronische inflamatie, overbelasting van de lever

Gebruiksaanwijzing: 3 x 5 ml (1 koffielepel) per dag

Onderhoudskuur: 1 x 5 ml (1 koffielepel) per dag

Presentatie: 200 ml

Vanaf 12 jaar.

Meer informatie

EAN Code 5425012764651
Breedte 63 mm.
Hoogte 168 mm.
Nut PL136/45
Diepte 40 mm.
Voorschrift Nee
APB Categorie Dieet - Nutritie - Voeding
Merk Soria